💪🥇Runner's Zen: Wat is Kale en waarom is het zo goed voor jou? - Fitness Angela Salvagno & Fitness Nieuws

Raw Food en Fat Loss

Omdat ik zelf een fanatieke blogger ben en veel blogs heb gelezen, merk ik de laatste tijd een trend … boerenkool. Toen ik begon met lezen over hoe mensen boerenkool gebruikten, was ik niet super geïnteresseerd. Ik wist niet veel over boerenkool. Ik wist niet hoe ik boerenkool moest gebruiken; Ik wist eigenlijk niet eens hoe boerenkool eruit zag. Naarmate de tijd vorderde, merkte ik dat steeds meer mensen hoopten op de boerenkooltrein en ik dacht dat ik mezelf moest leren op boerenkool en waarom het zo populair werd.

Volgens Wikipedia is boerenkool een koolsoort met groene of paarse bladeren waarin de centrale bladeren geen kop vormen. Kortom, het is net een enorme groene bundel van groen. Bij dieper graven en meer leren over boerenkool, realiseerde ik me de verbazingwekkende voedingswaarde die met de opname van boerenkool gepaard ging.

Boerenkool is zeer rijk aan bèta-caroteen, vitamine K, vitamine C, luteïne, zeaxanthine en heeft een ton calcium. Als boerenkool is gesneden en rauw bevat het sulforafaan, een chemische stof met krachtige eigenschappen tegen kanker. Het bevat ook veel indole-3-carbinol, een chemische stof die het DNA-herstel in cellen stimuleert en de groei van kankercellen lijkt te blokkeren (broncode hier).

Wat echter mijn interesse wekte, was de claim dat je "boerenkoolfrites" kon maken die geweldig smaakten en een geweldige vervanging zouden zijn voor elke knapperige, knapperige snack die je normaal gesproken hebt, dus ik probeerde het. Onnodig te zeggen dat boerenkoolchips officieel een nietje in mijn dieet zijn en het is zeldzaam dat ik een dag ga zonder boerenkool in een of andere vorm te gebruiken. Na veel pogingen tot boerenkoolfrites, wil ik mijn recept met u delen. Dit is een geweldige snack of om bij te hebben als bijgerecht bij het avondeten. Het bevat weinig calorieën, heeft een hoog aroma en is zo ongelooflijk gemakkelijk te maken dat je je zult afvragen waarom je het niet altijd al hebt gemaakt.

ingrediënten

1 bos boerenkool
extra vergine olijfolie
zeezout
knoflook poeder

Routebeschrijving

– was de boerenkool en breek de bladeren in stukjes in een plastic zak (zonder gaten), je moet de bladeren van de stelen scheiden.
– giet een flinke hoeveelheid olijfolie in, zodat wanneer je het opschudt, alle bladeren bedekt zijn, maar er zit niet veel overtollige olie in je tas.
– vermaal wat zeezout in de zak en strooi knoflookpoeder in de zak.
– sluit de bovenkant van de zak met uw hand en schud, meng alle ingrediënten.
– herhaal het toevoegen van zout en knoflookpoeder als je dat wenst
– plaats de boerenkool op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie of perkamentpapier.
– bak in de oven op een gemiddelde temperatuur gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten. Zorg ervoor dat je de boerenkool in de gaten houdt, want het kan soms vrij snel verbranden.
– serveer op een bord!

Dit is hoe mijn boerenkool-chips er meestal uitzien:

Ik zou je zeker aanraden om dit recept te proberen. Kale is niet voor iedereen. Ik ken een paar mensen die het hebben geprobeerd en het echt niet leuk vonden, maar ik weet ook veel meer mensen die het hebben geprobeerd en er dol op waren. Klik hier voor een uitgebreid artikel over de voordelen van boerenkool.

Ik ben geïnteresseerd om te weten wat jij van boerenkool vindt als je het eerder hebt geprobeerd! Deel uw mening met mij in de commentaarsectie hieronder.

Tot de volgende keer – blijf gezond!

Sarah xo

Happy Lifting!

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: