💪🥇Evolutie - Fitness Angela Salvagno & Fitness Nieuws

Systemische atletische dominantie: wat we kunnen leren

Met de post van gisteren als het ware eindelijk van mijn borst, zelfs al is het verhaal nog niet af, zou ik graag iets schakelen en in deze hoek van het internet het grote debat van de evolutie binnengaan. Dit zal geen artikel over natuur versus opvoeding zijn, of een diepgaand gedachtestuk over de vraag of we door het universum zijn geschapen in plaats van te zijn geëvolueerd van primordiale goo. Het is niet eens een poging om na te denken over de mogelijke redenen voor ons bestaan. Serieus, wat een geest buigt, jaag je gedachten rond in je hoofd voor een relatieve eeuwigheid die dat kan zijn. Nee, filosofie en dogma zullen niet aan de orde van de dag zijn. Ik zal niet de schepping of de evolutie in die zin bespreken, niet op dit moment in ieder geval, en niet hier.

Ongeacht aan welke kant van dat nooit eindigende en nooit opgelost gesprek je bent, ik denk dat we allemaal het erover eens zijn dat we menselijke wezens een ongelooflijk aanpasbare soort zijn. Aanpassing is een noodzakelijk onderdeel van de evolutie. In de wereld van survival of the fittest, of je past je aan en bloeit, of je lijdt en wordt uitgestorven.

Het is met dat in gedachten dat ik je zeg dat het lichaam dat ik vandaag heb niet hetzelfde lichaam is dat ik tien jaar geleden had. Ik bedoel niet alleen dat het sterker is of een beter uithoudingsvermogen heeft, hoewel beide ook waar zijn. Ik bedoel letterlijk dat ik het heb een heel ander lichaam dan ik tien jaar geleden had.

Je denkt dat door heel veel krachttraining, sprints en Olympisch tillen dat wat ik bedoel, ik heb toegevoegd aan mijn lichaam. Activa zoals spieren, uithoudingsvermogen, kracht, kracht, behendigheid en mobiliteit. Nogmaals, dat is een juiste veronderstelling, maar dat waren slechts de hulpmiddelen die werden gebruikt om de taak te volbrengen. Ik vertel je recht omhoog, het lichaam dat ik nu heb een heel ander lichaam.

Zoals sommigen van jullie waarschijnlijk al weten, bevinden onze lichamen zich op een bepaald moment in een staat van groei, onderhoud en achteruitgang. Deze cyclus is eeuwigdurend en om te breken tot ruwe cijfers, 25 procent van onze cellen regenereren, 50 procent is in de bloei en 25 procent is aan het afnemen of aan het afsterven. Dit is van onze huid helemaal tot aan het merg in onze botten. Elke zes maanden hebben onze lichamen zichzelf volledig opnieuw opgebouwd.

Dit alleen al bewijst mijn punt dat ik nu een ander lichaam bezit dan tien jaar geleden, maar slechts een deel van het verhaal vertelt. Het is dit feit in combinatie met de eerdere veronderstelling dat het door training en dieet is dat ik aan mijn bestaande lichaam heb toegevoegd, omdat die twee feiten samen het punt zijn waar ik aan begin. Dat punt is dat het door middel van training en voeding is dat er een aanpassing heeft plaatsgevonden, resulterend in een lichaam dat is geëvolueerd tot een compleet ander lichaam.

Ja, het is geëvolueerd. Het lichaam dat ik nu heb, heeft mogelijkheden die voorheen niet bestonden. Het heeft nieuw weefsel, botdichtheid, extra mitochondria, grotere longcapaciteit, kortere recuperatietijd, verhoogde insulinegevoeligheid, meer geavanceerde coördinatie, wendbaarheid en mobiliteit gekweekt. Dat zijn slechts de aanpassingen die ik kan bedenken, die allemaal meetbaar zijn. Als een lichaam zich in deze vele verschillende categorieën heeft aangepast, is dat lichaam dan niet geëvolueerd?

Degenen onder u die dit lezen, zijn waarschijnlijk leden van dit nieuw aangepaste ras van de mens. Groter, sterker en sneller dan het wezen dat je bent geboren. Zijn we inderdaad iets anders geworden? Ik wil geen moment impliceren dat we geen mens zijn of beter dan iemand die niet met dezelfde uitbundigheid traint, of iemand die helemaal niet traint.

In onze kern zijn we nog steeds de mensen die we altijd zijn geweest. Onze overtuigingen en waarden zijn iets dat ook in de loop van de tijd kan evolueren als onze geest open blijft staan. Het is met een open geest en een bereidheid om te communiceren en ideeën te delen dat we als samenleving vooruit blijven gaan. Hopelijk tot een betere plaats in de toekomst.

Terugkomend op onze constant aan te passen en evoluerende lichamen, is het niet vanzelfsprekend dat als ons lichaam voortdurend wordt gedwongen om zich aan te passen en te groeien, er meer regeneratie zal plaatsvinden dan achteruitgang. Als we door onze training natuurlijk altijd een grotere stimulus geven binnen relatieve parameters, is het dan geen logische conclusie dat we zullen blijven groeien jonger? Ik heb het niet over leeftijd, want dat is een getal en de kilometerteller klokt voortdurend nieuwe seconden, maar de werkelijke leeftijd van ons lichaam.

Het genereren van geheel nieuwe cellen betekent dat er echte en meetbare groei plaatsvindt. Als die toestand zelfs in een kleine, maar langzame klim naar meer nieuwe cellen constant blijft, hoe kan dan leeftijdgerelateerde achteruitgang zich manifesteren. Je groeit letterlijk op dezelfde manier als een kind.

Misschien komt er een tijd dat deze vooruitgang onmogelijk wordt. Ik moet die dag nog zien en ik ben er niet helemaal van overtuigd dat het bestaat. Ik zie dat een boom groot en sterk wordt en uiteindelijk sterft. Een boom kan zichzelf echter niet continu onder druk zetten.

Gewichttraining, fitness en gezondheid zoals we die nu kennen, is nog steeds in zijn eigen vorm van kinderschoenen. We moeten nog alles in de buurt van wat er uiteindelijk zal worden ontdekt. Er is zoveel dat we niet weten over voedingsstoffenverhoudingen, timing, door training geïnduceerde hormoonafgifte en gedetailleerde trainingsprogramma's die zijn gestructureerd om al deze factoren te maximaliseren.

Ik ben me ervan bewust dat ik dingen anders zie dan de meesten, en daardoor geloof ik dat alles mogelijk is als je een sterke geest, lichaam en geest hebt. Voor nu ben ik van de school van gedachte dat als u nieuwe cellen kweekt die eerder niet bestonden, dan wordt u eigenlijk sterker in elke capaciteit. Als je meer wordt, dan word je meer levend. Het is door dit extra leven dat wij kan keer tijd terug en word vitaler, niet minder. Tot de volgende keer,

Happy Lifting!

Bekijk de video: Wat we kunnen leren van de soldaat, de atleet en de boer

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: